Om Auktionstipset

Varsågoda och förlåt‽

Det började oskyldigt nog med en kärlek till loppisar, gamla grejer och jakten på fina fynd.

Den magiska känslan av att (bildligt) snubbla över en oklanderlig tysk keramikvas för en femtilapp i en lumpbod, rädda en dansk stol från en trottoar i duggregn eller knipa en sjuttiotalssänggavel för en spottstyver på Blocket.

Därifrån eskalerade det snabbt och plötsligt var det mitt i natten och röda ögon i det blå skenet av nätauktioner...

Sedan gick det väldigt fort tills vi nått den där punkten där våra listor över favoritföremål och bevakningar var betydligt längre – och brokigare – än våra stackars lägenheter eller plånböcker någonsin skulle kunna förvalta. Det fanns helt enkelt varken plats eller pengar.

Och nu är vi här. På Auktionstipset. Så varsågoda – och förlåt.

Varsågoda till alla er som inte vill, hinner eller kan vada igenom en miljard auktioner i jakt på en perfekt soffa, ett nytt gammalt skrivbord, sex matstolar, fyra meter tyg att sy gardiner av eller två meter golvlampa förklädd till palm. Vi gör det (alldeles för) gärna åt er.

Och förlåt, till alla ni som är som vi, som knappt kan tänka er något roligare än att tillbringa hela dagar i nätauktionernas aldrig sinande flöde av italienska soffor, danska pallar, uzbekistanska mattor, amerikanska sideboards och svensk vävkonst. Ni som liksom vi gillar att hitta och plocka russinen ur kakan och är glada att så många andra ännu inte ens upptäckt kakan eller har tålamodet att gräva fram russinen...

Den här liknelsen faller lite på att ingen av oss gillar just russin nämnvärt. Vad vi däremot gillar kommer ni snart ha en ganska bra bild av. Scrolla runt här bara, i denna vår virtuella drömbutik, och kolla in vilka vi tycker är Sveriges just nu intressantaste auktionsföremål. Vi lägger upp nya saker varje dag.

För ju fler fina gamla grejer som får bra, nya hem, desto färre tråkiga nya massproducerade saker behöver vi belasta världen med.

Det är en så kallad win-win. (Och om ni har tur med budandet: en win-win-win.)

Så varsågoda och kliv på.

Lisa & Leo

Auktionstipset-tips

Gå till auktion

Klicka på en bild så får du se den större, klicka igen i mitten av samma bild så öppnas en ny flik i din browser som tar dig direkt till ditt valda föremåls auktion. Där kan du se fler bilder, få mer information och lägga ditt bud.

Sortera

Du kan sortera bildflödet efter senast tillagda auktion eller på auktionernas slutdatum. Nyast (på siten) respektive kortast kvar ligger först.

Filtrera

Du kan filtrera flödet på typ av produkt och därigenom bara se till vår utvalda konst, allt vi kallar prydnader eller det som ryms under sittmöbler. Vilket förstås är stolar, bänkar, pallar och soffor och sånt. Men faktiskt även "liggmöbler", vilket kan vara bra att veta om du har bråttom till sängs.

Om Oss

Lisa Milberg

Lisa är frilansare och jobbar med musik, inredning och ord.

Gillar: Kalifornien, keramik, trä, filtar, mattor, väggbonader, makramé, banne mig nästan allt slags handgjort hantverk, gröna växter, glas, fotorealism, 1910 och framåt (samt även ganska mycket bakåt), platsbyggda väggklockor, svarvade skålar, bokstöd, Picasso, stenbumlingar inomhus, ordet stenbumlingar, guidade arkitektur-turer och, aningens off topic, rött vin.

Letar efter: just nu sängbord, en liten dagbädd att ligga och läsa i, en golvlampa att ligga och läsa i skenet av, ett pyttelitet skrivbord som inte uppmuntrar till jobb hemifrån men ändå gör att man kanske en dag slutar sitta som en googlande ostbåge i soffan.

Leo Forssell

Leo är klubbkurator, musikentusiast, ½-utbildad möbeldesigner.

Gillar: Trä, Röd, Grön (Vill måla allt grönt), mattor och tyger, form före funktion, växter, Matisse, furu, Sottsass, orimliga materialmöten, att peppra med pepparkvarn, simma, att dricka vin ur små små glas, vårjackor, parmesan, att elda, låga skor i mocka, Öland.

Letar efter: Små små vinglas, sideboard till sovrummet. Fin skohylla (varför finns det inte en enda tillverkare som gör fina?), fina fällknivar från asien, musik, en bra blender i rimlig storlek, takarmaturer, en hylla till vinylspelare, nyckelskåp, tallrikar som är det perfekta mellantinget mellan platt och skål i formen.

Kontakt

Följ oss på instagram (@auktionstipset) och vill du maila så hör vi gärna av dig på info@auktionstipset.se (efter att du läst disclaimern nedan).

Disclaimer

Auktionstipset faller givetvis under Don’t shoot the messenger-devisen. Det vill säga: Vi har ingenting med auktionsföremålen att göra. Vi har inte sett grejerna live och det är inte vi som säljer dem. Läs alltid föremålsbeskrivningarna nogrannt innan ni bjuder, glöm inte att det tillkommer klubbslagsavgifter, eventuell frakt etc och är ni inte nöjda med ett köp så är det auktionshuset i fråga ni ska ta det med.