HEJ!

 

Dåliga nyheter:

Auktionstipset har tyvärr kastat in handduken. Det har varit otroligt roligt att göra Auktionstipset, så kul att vi höll på i över fem år! Men nu är tiden kommen att ha otroligt roligt i någon annan kapacitet. Vi skrev ett långt brev i ämnet, om du vill veta mer.

 

Goda nyheter:

Du hittar oss på Arranging Things där vi fortsätter leta, välja, sourca, designa, köpa, sälja och i största allmänhet bara verkligen gilla grejer. Vi har ju även butik (både online och live) och instagram som du är mycket välkommen till!

Och om du bara vill spana på grejer kan vi också varmt rekommendera en tur här i Auktionstipsets arkiv, som har hunnit bli väldigt matigt och inspirerande.

Ja det var väl det. Stort tack för den här tiden! Det var verkligen något.

Och hör förstås av dig om du vill nåt!

 

Kram,

Lisa & Leo

 

Ester Torborg Ottosdotter

ESTER "ESSE" TORBORG OTTOSDOTTER-LINDBERG (1900-1962): Narcissus, olja på duk, ca 85x60 cm; HISTORIK: Ester (Esse) Torborg Ottosdotter-Lindberg, (1900 i Västra Ryland, Tanums församling, Bohuslän - 19 maj 1962 i Katarina församling, Stockholm). Hon studerade vid Göteborgs musei rit och målarskola 1919-1923. Representerad: Göteborgs Konstmuseum, Nordhemsskolan och Sahlgrenska sjukhus Göteborg. Hennes produktion omfattar porträtt, stilleben, stadsbilder, naturmotiv, figurmotiv, särkskilt manliga aktstudier och fantasikompositioner i anslutning till en av henne lanserad teori " om uppkomsten av färger och former i naturen". Emmy Melin recension Arbetaren 20/10 1949: -"Hon ger uttryck för ett starkt romantiskt temperament och en intensitet, vars allvar man inte kan ta miste på. Koloristiskt är det emellanåt ett farligt uppskruvat måleri" M. Strömberg recension i Stockholms-Tidningen 28/10 1949. - "O. har bla försökt sig som naturfilosofisk systembyggare i nyplatonsk anda, och en del av hennes tavlor utgör måleriska symboler för dessa ideér" Ingår i tema-auktionen Kvinnliga konstnärer
Prenumerera